ГоловнаСуспільствоВійна

Трьох військових поранено за добу на Донбасі

Зафіксовано 53 обстріли.

Трьох військових поранено за добу на Донбасі
Фото: facebook.com/ato.news

За минулу добу незаконні збройні формування 53 рази порушили перемир'я на Донбасі. Сили АТО 31 раз вели вогонь у відповідь. У результаті бойових дій двоє українських воїнів були поранені, ще один військовий отримав поранення в результаті підриву.

Увечері в середу ситуація на Донбасі далі загострювалася. Ворог істотно збільшив кількість вогневих провокацій і все частіше застосовував міномети різних калібрів.

Більш ніж половина від загальної кількості обстрілів за минулу добу припала на Донецький напрямок. Зокрема увечері бойовики з мінометів калібру 82 міліметри, різних видів гранатометів кілька разів били по захисниках Авдіївки. Також під гранатометний вогонь окупантів потрапили позиції ЗСУ біля Луганського, Майорська, Кам'янки. Близько 18:00 біля Пісків унаслідок обстрілу опорного пункту із застосуванням 120-міліметрових мінометів і озброєння БМП отримав поранення один військовий. Окрім того, майже опівночі загарбники випустили понад 20 мін калібру 120 міліметрів на підступах до Троїцького, повідомляє штаб АТО.

На Луганському напрямку ворог двічі застосовував 82-міліметрові міномети неподалік Новотошківського і Новозванівки. Зі 120-міліметрових мінометів стріляли по позиціях сил АТО в районі Кримського і Попасної. Також вночі під вогонь з автоматичних гранатометів потрапили захисники Троїцького, Новозванівки і Новоолександрівки.

На Маріупольському напрямку наприкінці доби обстрілів було менше. Однак близько 19:00 проросійські найманці били з міномета калібру 82 міліметри неподалік Гнутового. А крупнокаліберний кулемет застосовували в околицях Старогнатівки.

Нагадаємо, вчора штаб АТО у вечірньому зведенні повідомив, що в районі Шахти Бутівка отримав поранення один український військовий. Де підірвався третій військовий, там не повідомляли.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram