ГоловнаСуспільствоВійна

За добу на Донбасі загинули двоє військовослужбовців, чотирьох поранено

Бойовики 44 рази порушили режим тиші в зоні АТО.

За добу на Донбасі загинули двоє військовослужбовців, чотирьох поранено
Фото: Макс Левин

За минулу добу бойовики 44 рази порушили перемир'я на Донбасі. Військовослужбовці 38 разів відкривали вогонь у відповідь. У результаті бойових дій загинули двоє бійців, ще четверо отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

На Донецькому напрямку ввечері бойовики кілька годин били з гранатометів і великокаліберних кулеметів по укріпленнях сил АТО біля Авдіївки, Шахти Бутівка, Новоселівки Другої, Троїцького і Майорська. Кілька разів застосовували стрілецьку зброю на підступах до Пісків і Кам'янки. Близько 18:00 унаслідок мінометного обстрілу неподалік Зайцевого загинув один український військовий.

На Приморському напрямку "найгарячішою" точкою залишаються околиці Мар'їнки. Тут терористи застосовували міномети калібру 82 мм, протитанкові гранатомети, стрілецьку зброю. Військові захисники симетрично відповіли бойовикам, але в результаті цього протистояння двоє бійців отримали поранення. Крім того, наприкінці доби проросійські терористи зі 120-міліметрових мінометів били по опорних пунктах української армії біля Гнутового, а з 82-міліметрових - на підступах до Лебединського. Також увечері на Приморському напрямку двоє військовослужбовців отримали поранення, підірвавшись на вибуховому пристрої.

На Луганському напрямку обстрілів було менше. Біля Новоолександрівки бойовики застосовували міномети калібру 82 мм й озброєння БМП. Також зі стрілецької зброї терористи обстрілювали позиції ЗСУ біля Кримського і Попасної.

Нагадаємо, колишній генсек НАТО закликав Захід дати Україні зброю і розмістити на Донбасі миротворців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram