ГоловнаСуспільствоЖиття

МЗС Польщі викликало українського посла через меморіал з написом про польських окупантів

15 жовтня на Верецькому перевалі відкрили і меморіальний комплекс полеглим стрільцям Карпатської України.

Міністерство закордонних справ Польщі викликало посла України Андрія Дещицю у зв'язку з відкриттям 15 жовтня меморіалу стрільців Карпатської Січі в селі Климець Львівської області з написом про польських окупантів.

Про це повідомила прес-служба польського МЗС.

Фото: oblrada.lviv.ua

У вівторок, 17 жовтня, з ініціативи заступника міністра закордонних справ Польщі Бартоша Ціхоцького відбулася зустріч з Дещицею. Відзначається, що Ціхоцький "висловив здивування у зв'язку з участю віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванни Климпуш-Цинцадзе й інших українських чиновників, а також почесної варти Збройних сил України в урочистому відкритті меморіального комплексу на честь полеглих стрільців Карпатської Січі".

МЗС Польщі звертає увагу на таблицю з написом: "Героям Карпатської України, розстріляних польськими та угорськими окупантами в березні 1939 року".

"Польща ніколи не окупувала Україну. Деякі території сьогоднішньої української держави були частиною Польської Республіки на основі міжнародного права. Досі не було жодного доказу, представленого на підтримку тези про масовий розстріл стрільців Карпатської Січі в березні 1939 року, не кажучи вже про польську відповідальність в цьому злочині", - наголосили в МЗС Польщі.

Нагадаємо, 15 жовтня в селі Климець Сколівського району на Верецькому перевалі відкрили і освятили меморіальний комплекс полеглим стрільцям Карпатської України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram