ГоловнаСуспільствоЖиття

Житель Лисичанська виростив "оранжерею" з конопель на 15 млн гривень

"Теплиці були оснащені обігрівом, вентиляцією, краплинним поливом, кожна рослина була дбайливо підв'язана", - відзначили у поліції.

Житель Лисичанська виростив "оранжерею" з конопель на 15 млн гривень
Фото: lg.npu.gov.ua

У Луганській області правоохоронці виявили та вилучили в 40-річного жителя Лисичанська 12,5 кг сушеного канабісу, 938 кущів конопель і заготовлену для збуту подрібнену марихуану.

Про це повідомляють на сайті місцевої поліції.

"Цього року в Лисичанську на території приватного домоволодіння 40-річний місцевий житель у теплицях, які призначалися для вирощування троянд, організував «оранжерею» з конопель. До вирощування нарковмісних рослин чоловік підійшов з ентузіазмом і відповідними спеціальними знаннями в галузі агропромисловості. Для створення сприятливих умов теплиці були оснащені обігрівом, вентиляцією, краплинним поливом, кожна рослина була дбайливо підв'язана", - зазначили в поліції.

Фото: lg.npu.gov.ua

Окрім близько 1 тис. кущів конопель, у чоловіка також було вилучено чотири полімерні пакети з канабісом вагою 6,5 кг і 60 пляшок об'ємом 0,5 літра, в яких також був уже подрібнений канабіс вагою 6 кг.

Фото: lg.npu.gov.ua

Відкрито кримінальне провадження за ст. 309 КК (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їхніх аналогів без мети збуту) та ст. 310 (посів або вирощування снодійного маку чи конопель).

"Підозрюваному також ще належить відповісти на запитання слідчих, яку мету він переслідував, коли будував теплицю великих розмірів за сучасними технологіями і вирощував в ній наркорослини за всіма правилами агротехніки?" - зазначили в поліції.

Нагадаємо, раніше в Херсонській області виявили плантацію конопель на 1,5 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram