ГоловнаСуспільствоЖиття

На арсеналах Міноборони в Черкаській області виявили порушення

На трьох посадових осіб складено та направлено до суду адмінпротоколи.

На арсеналах Міноборони в Черкаській області виявили порушення
Архивное фото
Фото: mil.gov.ua

Військова прокуратура виявила порушення при зберіганні боєприпасів на арсеналах Міністерства оборони в Дубіївці і Розсошках Черкаської області.

Про це повідомляють на сайті військової прокуратури Центрального регіону.

"Під час виїзду на військові арсенали, які дислоковані в населених пунктах Дубіївка і Розсошки Черкаської області, зафіксовано порушення вимог керівних документів з організації зберігання і розміщення боєприпасів, зі стану виконання заходів протипожежної безпеки", - йдеться в повідомленні.

На трьох військових посадових осіб з керівництва арсеналів складено та направлено до суду протоколи про адміністративне правопорушення за ч. 2 ст. 172-15 Кодексу про адміністративні правопорушення (недбале ставлення до військової служби).

Також прокуратура з'ясувала, що між військовою частиною в Дубіївці і підприємцем було укладено договір про проведення капремонту дахів і покрівлі сховищ на технічній території частини, однак ці роботи виконувалися не комерційною структурою, а особовим складом і працівниками Збройних Сил, крім того, залучалася техніка військової частини.

"Ці дії призвели до розтрати понад 60 тис. гривень, виділених на облаштування баз, складів і арсеналів. За цим фактом 13 жовтня прокуратура відкрила кримінальне провадження згідно з ч. 2 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу", - наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, раніше військова прокуратура виявила порушення в облаштуванні арсеналу боєприпасів в Ічні Чернігівської області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram