ГоловнаСуспільствоВійна

Двоє військових загинули, ще двох поранено за добу на Донбасі

Один боєць загинув через обстріл, інший підірвався.

Двоє військових загинули, ще двох поранено за добу на Донбасі
Фото: Макс Левин

У понеділок у результаті бойових дій на Донбасі один український військовий загинув, ще один отримав смертельні поранення в результаті підриву на невідомому вибуховому пристрої. Крім того, два бійці отримали поранення.

Усього за минулу добу незаконні збройні формування 36 разів порушили перемир'я. Сили АТО 28 разів відповідали вогнем з піхотного озброєння.

Противник сконцентрував вогневу активність на Донецькому напрямку. Так, увечері бойовики двічі протягом декількох годин обстрілювали з гранатометів і кулеметів позиції військових біля шахти Бутівка. Українські військові вели вогонь у відповідь. У результаті цього протистояння отримав поранення військовослужбовець сил АТО. А близько 18:00 у результаті обстрілу противника в районі Кам'янки один військовий загинув. Також біля Невельського підірвався на невідомому вибуховому пристрої й отримав смертельні поранення ще один український воїн, повідомляє штаб АТО.

На Приморському напрямку проросійські найманці тричі з гранатометів і кулеметів і один раз з мінометів калібру 82 міліметри били по опорних пунктах ЗСУ на підступах до Водяного. Близько 18:00 бойовики застосували 120-міліметровий міномет біля Павлополя. Під час цього обстрілу отримав поранення ще один український військовий. Крім того, майже опівночі ворог з озброєння БМП обстріляв українські позиції в районі Новотроїцького.

На Луганському напрямку загарбники застосовували стрілецьку зброю на підступах до Новоолександрівки і Попасної, протитанкові гранатомети і кулемети біля Станиці Луганської і Валуйського.

Нагадаємо, що 15 жовтня на Донбасі було поранено двох бійців ЗСУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram