ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві відкрилася фотовиставка про боротьбу УПА проти комунізму

Експозиція буде розташована перед музеєм історії до кінця листопада.

У Києві до Дня захисника України та 75-ї річниці створення УПА відкрилася фотодокументальна виставка "УПА - відповідь нескореного народу. Повстанці проти комунізму".

Виставка розташована на площі перед Національним музеєм історії України на Володимирській вулиці, 2.

На стендах експозиції можна дізнатися про бойові дії між загонами УПА і частинами військ НКВС-МГБ, Червоної армії і Третього рейху. Матеріали присвячені методам дій підпільної армії, операціям радянської та німецької держбезпеки, ідеологічному протистоянню між націоналістами і комуністами, антикомуністичній співпраці бандерівців і визвольних рухів сусідніх народів, участі колишніх повстанців у розвалі системи ГУЛАГу, а також тим повстанцям, які продовжували боротьбу навіть в 60-х роках.

Виставка, яка є спільним проектом Інституту національної пам'яті, Центру досліджень визвольного руху, музею "Тюрма на Лонцького" і галузевого архіву СБУ, буде діяти до 30 листопада 2017 року.

Нагадаємо, що на початку травня на цьому ж місці розташовувалася виставка про боротьбу УПА проти нацистів.

У 2015 році Верховна Рада прийняла законопроект про правовий статус і вшанування пам'яті учасників боротьби за незалежність України в 20 столітті, що визнає її учасниками армію УНР, армію ЗУНР, Карпатську Січ, УВО, ОУН, УПА, Українську головну визвольну раду, Українську Гельсінську групу й інші схожі організації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram