ГоловнаСуспільствоЖиття

Понад тисячу людей вийшли на марш захисту тварин у Києві

Серед них були міністри екології та охорони здоров'я.

У Києві та ще 16 містах України в неділю відбувся марш за права тварин. За оцінками організаторів, в столиці України захід зібрав понад тисячу осіб, серед яких були в тому числі міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак, в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, співачка Джамала.

Фото: facebook.com/os.semerak

Фото: facebook.com/os.semerak

"На акцію прийшли сотні небайдужих, і дуже тішить, що подібні ініціативи знаходять суспільну підтримку. Адже ставлення до тварин показує рівень зрілості суспільства, його гуманність. Приємно, що серед присутніх було дуже багато молодих людей, і саме їх я б просив ще активніше і більш конкретно висловлювати свою позицію", - написав у своєму фейсбуці Семерак, коментуючи сьогоднішній марш.

Міністр визнав, що українське законодавство в сфері захисту прав тварин повним обсягом відповідає прийнятим європейським стандартам. Виправити ситуацію має проект закону про поліпшення законодавства про захист тварин від жорстокого поводження, який зараз перебуває на громадському обговоренні.

Фото: facebook.com/os.semerak

Учасники акції виступили проти жорстокого поводження з тваринами не тільки в побуті і на вулицях, але і в цирках, хутряних фермах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram