ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики активізували обстріл на Приморському напрямку

Втрат серед українських військових немає.

Бойовики активізували обстріл на Приморському напрямку
Фото: EPA/UPG

З початку доби російсько-окупаційні угруповання на Донбасі активізували обстріл українських позицій на Приморському напрямку, повідомляє прес-центр штабу АТО у вечірньому зведенні.

Зокрема, з півночі бойовики тричі з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї били по укріпленнях ЗСУ неподалік Талаківки. З такої самої зброї окупанти вели вогонь на підступах до Гнутового. Біля Павлополя проросійські найманці застосовували протитанковий гранатомет.

На Луганському напрямку під вогонь ворожих гранатометів двічі потрапили позиції української армії неподалік Новоолександрівки і один раз - біля Попасної.

На Донецькому напрямку зафіксовано лише один обстріл. Близько 16:00 противник з піхотного озброєння обстріляв захисників Авдіївки.

"Усього з початку доби незаконні збройні формування 12 разів порушили перемир'я. Сили АТО 10 разів вогнем змушували ворога дотримуватися режиму тиші. У результаті бойових дій втрат серед наших військових немає", - йдеться в повідомленні.

У штабі АТО зазначають, що сьогодні українські військові разом з обороною лінії розмежування взяли участь в урочистостях з нагоди Дня захисника України і Покрови Пресвятої Богородиці.

"У кожному місті і селищі Донбасу місцеві жителі вітали наших воїнів, які ціною власного життя захищають Батьківщину", - підкреслено в повідомленні.

Раніше сьогодні Президент Петро Порошенко доручив міністру оборони Степану Полтораку виплатити премії з нагоди Дня захисника України військовим, які несуть службу в зоні АТО. Їм виплатять 1000-3000 гривень з нагоди Дня захисника України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram