ГоловнаСуспільствоВійна

У полоні у бойовиків перебувають 152 особи, - СБУ

Голова СБУ закликав представників Всеукраїнської ради церков допомогти з процесом звільнення заручників.

У полоні у бойовиків перебувають 152 особи, - СБУ
Полонені українські військові на прибиранні, Сніжне
Фото: londonru.com

За даними Служби безпеки, в полоні у бойовиків на Донбасі перебувають 152 особи.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Сьогодні в заручниках так званих ДНР/ЛНР перебуває 152 українських громадян, ще 404 вважаються зниклими безвісти", - йдеться в повідомленні.

Голова СБУ Василь Грицак закликав представників Всеукраїнської ради церков звернутися до голів усіх світових конфесій з проханням допомогти з процесом звільнення заручників.

Зі свого боку представники Ради церков одностайно підтримали пропозицію і пообіцяли, що найближчим часом відправлять спільне звернення до духовних лідерів і до міжнародних організацій, які займаються звільненням заручників.

Нагадаємо, один з головних пунктів Мінських домовленостей - звільнення військовополонених - останніми місяцями практично не виконувався. З початку 2017 року ОРДЛО відпустили тільки двох людей, і то цивільних. 29 липня з Луганська вирушили додому суддя Апеляційного суду Луганської області Віталій Руденко і блогер Людмила Сурженко.

Усі інші спроби домовитися з різних причин закінчувалися провалом. На черговому засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську, 20 вересня, українська сторона заявила про готовність до компромісу для звільнення заручників на Донбасі. Так, Україна згодна видати бойовикам 313осіб в обмін на 88 заручників.

Однак ватажки "ДНР" відмовилися розглядати такий варіант обміну.

Проте 11 жовтня представник Росії в ТКГ Борис Гризлов заявив про "наближення" моменту звільнення заручників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram