ГоловнаСуспільствоЖиття

Росія відмовила українським лікарям у відвідуванні викраденого Павла Гриба

У МЗС РФ заявили, що відвідування іноземними лікарями в'язнів не передбачено законодавством.

Росія відмовила українським лікарям у відвідуванні викраденого Павла Гриба
Фото: facebook.com/Ігор Гриб

Представництво Міністерства закордонних справ Росії в Краснодарі направило офіційну відмову в можливості відвідування українськими лікарями 19-річного громадянина України Павла Гриба, якого утримують у краснодарському СІЗО.

Про це повідомив директор департаменту консульської служби МЗС України Сергій Погорельцев, передає УНІАН.

"На жаль, поки не вдалося. Вони ще перебувають там, у тюрмі в Краснодарі, але шанси мінімальні, оскільки ми отримали вже офіційну відповідь від представництва МЗС РФ у Краснодарі, де, власне, міститься відмова, йдеться про те, що відвідування іноземними лікарями в'язнів не передбачено чинним законодавством", - сказав дипломат.

"Фактично, я повторюю, шанси дуже малі, але оскільки мова про здоров'я хлопця, дитини фактично використовуємо навіть мізерні шанси... Якщо сьогодні не вдасться потрапити, то очевидно надалі перебувати там лікарям сенсу не буде ніякого, хоча зараз консули і лікарі продовжують спроби потрапити. Вже були зроблені чергові звернення з цього приводу. Але результат такий, як є. Дозволу немає", - додав Погорельцев.

Нагадаємо, про зникнення Павла Гриба наприкінці серпня повідомив його батько - колишній прикордонник, військовий капелан Ігор Гриб. За його словами, 24 серпня його син виїхав до білоруського Гомеля, де повинен був зустрітися з дівчиною з Росії, з якою познайомився в соціальних мережах. Однак після перетину кордону Білорусі хлопець зник.

У місцевій поліції батькові повідомили, що Павло Гриб перебуває в розшуку за статтею "Терористичний акт", а ініціатором розшуку є управління ФСБ Росії по Краснодарському краю в місті Сочі. Пізніше стало відомо, що Павла Гриба заарештували в Краснодарі до 17 жовтня.

Родичі вимагають забезпечити доступ затриманого до медичного обслуговування, оскільки у нього проблеми з кровообігом через синдром портальної гіпертензії.

11 жовтня Україна відправила медиків до Павла Гриба, не чекаючи на дозвіл РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram