ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція затримала банду дорожніх розбійників, раніше відпущену судом

Члени угруповання воювали за "ДНР".

Херсонські оперативники Нацполіції 9 жовтня затримали в Одесі дев'ятьох учасників злочинного угруповання, яке грабувало людей на трасах. Членів цієї банди вже затримували за аналогічні злочини рік тому, але суд їх відпустив.

Про це повідомив голова Нацполіції Сергій Князєв у фейсбуці.

"У вересні 2016 року опери Рівненської затримали сепаратистів із Горлівки, які здійснювали зухвалі злочини на трасах України. Основна мета нападників - дестабілізація в державі. Сплячі люди у своїх авто на заправках злякано прокидалися від розбитого битою вікна. Злочинці пробивали колеса, вихоплювали торби з грошима і втікали. Постраждалих було багато, і люди дійсно почувалися беззахисними, тому що поліція, на їхню думку, не могла цьому запобігти. Але угруповання затримали і встановили, що воно має російське коріння, а затримані брали активну участь у бойових діях на сході країни, на тимчасово не підконтрольній Україні території", - розповідає він.

Однак через деякий час Дубенський суд Рівненської області прийняв рішення про зміну запобіжного заходу і відпустив затриманих на волю. Оголошення вироку у справі затягнулося через те, що кілька постраждалих із різних регіонів України не з'являлися на судові засідання.

"З вересня 2017 року поліція почала реєструвати факти розбійних нападів на трасах держави, де об'єктами нападів ставали автобуси з пасажирами, які їхали на речовий ринок Одеси. У масках, погрожуючи зброєю, у підприємців забирали все. Учора херсонські опери в результаті злагоджених оперативно-розшукових заходів через три години після чергового розбою в Одесі за місцем проживання затримали 9 чоловіків, які саме ділили отримані гроші... І ось дежа вю - "на манежі все ті ж". Прізвища розбійників ті самі, що й восени 2016-го в Рівному", - повідомив Князєв.

Він висловив обурення тим, що суди відпускають таких злочинців з-під арешту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram