ГоловнаСуспільствоПодії

Хакер з Чернівців зламав сервер мобільного оператора

Компанії завдано збитків на суму понад мільйон гривень.

Хакер з Чернівців зламав сервер мобільного оператора
Фото: cyberpolice.gov.ua

29-річний житель Чернівців зламав сервер одного з українських мобільних операторів. Чоловік несанкціоновано втрутився у сервер компанії і на правах адміністратора організував собі так званий "безліміт" на використання 3G інтернету, повідомляє прес-служба департаменту кіберполіції Нацполіції.

Як зазначається, компанії завдано збитків на суму понад мільйон гривень. За цим фактом розпочато кримінальне провадження.

"Втручання в роботу комп'ютерних мереж компанії чоловік скоїв ще на початку року. Він, шляхом підбору паролів, отримав доступ до серверів компанії на правах адміна. В подальшому скоїв поповнення трьох своїх особистих рахунків у білінговій системі на суму близько мільйона гривень. Таким чином зловмисник користувався послугами компанії за її ж рахунок", - йдеться в повідомленні.

Крім того, в липні поліцейські зафіксували несанкціоновані активації хакером понад ста скретч-карт цього ж оператора мобільного зв'язку на загальну суму понад 10 тис. гривень.

Під час обшуків у нього були вилучені 3g-модеми зі зміненими ESN номерами, комп'ютери, жорсткі диски, Wi-Fi маршрутизатори, мобільні телефони та понад півсотні оптичних дисків.

Раніше в жовтні кіберполіція затримала шахрая, який продав авіаквитків на 1,5 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram