ГоловнаСуспільствоЖиття

"Укравтодор" планує побудувати автобан "Львів - Будапешт"

Нова автомагістраль скоротить час у дорозі до 2 годин.

"Укравтодор" планує побудувати автобан "Львів - Будапешт"
Фото: Владислав Мусиенко

Державне агентство автомобільних доріг "Укравтодор" розглядає можливість будівництва автобану "Львів - Будапешт" через пункт пропуску "Дийда".

Про це повідомляють на сайті "Укравтодору".

У рамках реалізації цього проекту "Укравтодор" спільно зі Світовим банком почали підготовку попереднього техніко-економічного обґрунтування проекту будівництва (реконструкції) дороги 1-ї категорії "Львів - Мукачево".

"Ця дорога стане основною артерією для експорту українських товарів до країн Східної і Південної Європи і транзитним коридором міжнародної торгівлі через Україну з Білорусі та країн Прибалтики в країни Східної і Південної Європи, а також забезпечить стійке поєднання Закарпаття з іншими регіонами України", - наголошено в повідомленні.

Зараз дорога М-06 з Мукачева до Львова пролягає через складний гірський рельєф і проїзд нею займає близько 3,5 години. Новий автобан скоротить час шляху до двох годин.

Нова автомагістраль з'єднає Львів з угорським автобаном М-3 "Будапешт - Ніредьгаза" і стане головним автомобільним коридором між Україною та Угорщиною. У перспективі автобан "Львів - Мукачево" буде також пов'язаний зі словацьким автобаном R-2, що забезпечить його зв'язок із системою швидкісних доріг Словаччини, Чехії, Німеччини.

Нагадаємо, раніше "Укравтодор" затвердив технічне завдання з будівництва північного об'їзду Львова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram