ГоловнаСуспільствоПодії

Учасник банди "Торпеди" розповів, як планував підірвати угорський пам'ятник

Суд заарештував трьох затриманих.

Учасник банди "Торпеди" розповів, як планував підірвати угорський пам'ятник
Фото: facebook.com/arsen.avakov.1

Один із трьох затриманих учасників так званої банди "Торпеди", які планували підірвати угорський пам'ятник на Верецькому перевалі в Закарпатській області для розпалювання антиукраїнських настроїв в Угорщині, розповів у програмі "Поліцейський контроль" про те, як планувався злочин.

"Там з плит викладено пам'ятник на честь проходження угорських племен. Як нам пояснили, "свободівці" його руйнували, руйнували - не зруйнували. Ну і треба його тоді було балоном газовим підпалити, прив'язати гранати, щоб усе-таки зруйнувати. Він і так там уже наполовину розвалений, мав розвалитися повністю", - розповів затриманий.

Його і трьох його спільників затримали співробітники поліції біля кордону в момент планування вибуху. У них під час затримання вилучили гранати і зброю. Для потужної детонації зловмисники збиралися також використовувати балон з пропаном. Ще двоє втекли - поліція оголосила їх у розшук.

Наразі суд заарештував трьох затриманих.

За версією поліції, на рахунку банди "Торпеди" є 9 аналогічних злочинів, скоєних у 2016-2017 роках. Зокрема, вони синагогу в Чернівцях (19 листопада 2016 року), осквернили могилу раббі Нахмана в Умані (21 грудня 2016 року), кинули гранату в посольство США (8 червня 2017 року), намагалися підпалити синагогу у Львові (30 червня 2017 року), кинули вибуховий пристрій у консульство Польщі в Луцьку (10 липня 2017 року), кинули гранату на вулиці Грушевського в Києві (24 серпня 2017 року), намагалися підірвати пам'ятник учасникам бойових дій у Києві на Курбаса (24 серпня 2017 року), кинули гранату в Умані, поранивши паломників (21 вересня 2017 року).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram