ГоловнаСуспільствоЖиття

На наступний рік заплановано капремонт Дарницької площі в Києві

Основні роботи почнуться навесні 2018 року і триватимуть 2-3 місяці.

На наступний рік заплановано капремонт Дарницької площі в Києві
Фото: kp.ua

Наступного року в Києві капітально відремонтують Дарницьку площу, а також низку інших дорожніх об'єктів.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час інспекції площі.

Кличко нагадав, що востаннє реконструкцію площі проводили рівно 30 років тому - в 1987 році.

"Відтоді один із найбільш завантажених транспортних вузлів Лівого берега, через який щодня їздять тисячі автомобілів, не ремонтували. Всі ви бачите, що зараз площа потребує капітального ремонту", - зазначив мер.

За його словами, основні роботи почнуться навесні 2018 року і триватимуть 2-3 місяці. Орієнтовна вартість робіт - близько 63 млн гривень. Окрім того, вже завтра, 11 жовтня, за словами мера, на Дарницькій площі почнеться демонтаж 76 незаконно встановлених МАФів.

"Уже наступного року Дарницька площа повинна виглядати сучасно і відповідати європейським стандартам. Вона повинна змінитися кардинально. І тут повинен бути сквер. Не повинно бути МАФів, які псують зовнішній вигляд і заважають пішоходам", - додав Кличко.

Він також повідомив, що в 2018 році планують розпочати роботи з будівництва та реконструкції ще низки об'єктів, а саме: транспортної розв'язки на перетині вул. Перова - просп. В. Маяковського з просп. Генерала Ватутіна; транспортної розв'язки на примиканні вул. Старонаводницької і вул. Лаврської до вул. Дружби Народів (площа Героїв Великої Вітчизняної війни); транспортної розв'язки на перетині бульвару Академіка Вернадського - вул. Академіка Єфремова з просп. Академіка Палладіна у Святошинському районі.

Нагадаємо, цього року Київ запланував збільшити фінансування ремонту доріг - з 800 млн гривень до 2 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram