ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція вимагає у "Громадського" матеріали про прорив кордону Саакашвілі

Слідчі прийшли в редакцію телеканалу.

Поліція вимагає у "Громадського" матеріали про прорив кордону Саакашвілі
Фото: hromadske.ua

У редакцію телеканалу "Громадське ТБ" прийшли слідчі Національної поліції з вимогою надати доступ до матеріалів, пов'язаних із подіями 10 вересня на пункті пропуску "Шегині".

Про це повідомляють на сайті телеканалу.

Слідчий Нацполіції Львівської області за погодженням з прокуратурою звернувся до суду з клопотанням про надання тимчасового доступу до монтованої версії фото та відео, які були зафіксовані за допомогою технічних засобів працівниками ГО "Громадське телебачення" про події, які відбувалися біля міжнародного автомобільного пункту пропуску "Шегині"... 10 вересня 2017 року з можливістю ознайомлення та вилучення їх", - ідеться в повідомленні.

Нагадаємо, 10 вересня позбавлений громадянства України Михайло Саакашвілі намагався перетнути кордон. Спочатку він сів на поїзд Перемишль - Київ, але "Укрзалізниця" відмовилася везти пасажира без документів. Тому через кілька годин Саакашвілі з прихильниками вирушили на пункт пропуску "Шегині" автобусом. Там його знову затримали. Пункт пропуску був закритий під приводом повідомлення про мінування. У результаті близько 20:00 прихильники політика не витримали, прорвали оточення і в "коробочці" провели Саакашвілі на українську територію.

Разом із Саакашвілі незаконно перетнули держкордон п'ятеро діючих нардепів (Юлія Тимошенко, Сергій Власенко, Юрій Дерев'янко, Павло Костенко, Дмитро Добродомов) і колишній голова СБУ Валентин Наливайченко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram