ГоловнаСуспільствоЖиття

СБУ заблокувала виробництво "елітної" горілки зі склоомивача

Зловмисники щодоби реалізовували до 2 тис. літрів фальсифікованого алкоголю.

СБУ заблокувала виробництво "елітної" горілки зі склоомивача
Фото: ssu.gov.ua

Правоохоронці припинили діяльність міжрегіональної організованої групи, яка налагодила виготовлення та реалізацію контрафактного алкоголю.

Про це повідомляють на сайті СБУ.

До угруповання входило шестеро осіб, організатором був житель Мелітополя. Виробничі потужності нелегального виготовлення фальсифікованого алкоголю зловмисники обладнали на території Запорізької, Київської та Дніпропетровської областей.

У підпільних цехах "ділки" переробляли автомобільний омивач скла і отримували спирт, з якого потім і виготовляли контрафакт під марками відомих українських брендів. Співробітники СБУ задокументували, що зловмисники щодоби реалізовували до 2 тис. літрів фальсифікованого алкоголю.

Фото: ssu.gov.ua

"Під час проведення 29 обшуків у Запорізькій, Дніпропетровській областях і Києві вилучено обладнання для виготовлення контрафактного алкоголю, більш ніж 10 тонн фальсифікованого спирту, 1,5 тис. літрів виготовленої кустарним способом горілки і коньяків різних марок, 9,5 тонни слабоалкогольних напоїв загальною вартістю майже 5 млн гривень", - йдеться в повідомленні.

Вилучений алкоголь спрямовано на експертизу.

Нагадаємо, в серпні СБУ вилучила 2 тонни контрафактного алкоголю в Харківській і Дніпропетровській областях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram