ГоловнаСуспільствоПодії

В Одеській області горить Нижньодністровський національний природний парк

Еколог вважає, що загоряння - результат навмисного підпалу.

В Одеській області горить Нижньодністровський національний природний парк. Про це повідомив директор природного парку "Тузловські лимани" Іван Русєв.

"О 18:10 відбулося одночасне запалення в 8 точках очеретяних заростей в заповідній зоні Нижньодністровського національного природного парку. Прямуючи в сторону Одеси, я з автотраси Одеса-Рені помітив загоряння спочатку в зоні північного берега Дністровського лиману. Туди можна потрапити тільки на катері. Проїхавши через два прикордонних пости, зауважив ще два загоряння національного парку в зоні смт Біляївка", - написав він у Facebook.

Фото: facebook.com/rusevivan

Русєв наголосив, що в цей час в заповідних плавнях Дністра ще кипить життя і багато мігруючих птахів. Пожежа в плавнях - лихо для живих істот, і у віддалених від траси місцях гасити його практично неможливо. Еколог вважає, що загоряння - результат навмисного підпалу.

"Єдина надія на дощ, що почався, який скоро може загасити пожежу", - написав Русєв.

Нижньодністровський національний природний парк розташований на території Білгород-Дністровського, Біляївського та Овідіопольського районів Одеської області. Створено в 2008 році. Його площа становить 21 311,1 га.

Як повідомлялося, причиною численних лісових пожеж у Херсонській області голова ХОДА Андрій Гордєєв назвав умисні підпали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram