ГоловнаСуспільствоЖиття

У Харкові затримали директора однієї з компаній Новинського

Мохова підозрюють у невиконанні вимог наказу Держслужби геології і надр.

У Харкові затримали директора однієї з компаній Новинського
Фото: EPA/UPG

Правоохоронці затримали директора державної газовидобувної компанії "Укргазвидобуток" (входить у Smart Energy) Вадима Мохова.

Про це повідомляють на сайті фінансово-промислової групи "Смарт-Холдинг".

"Сьогодні затримали директора компанії ПрАТ "Укргазвидобуток", відомого в Харкові й області волонтера Вадима Мохова", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що затримання відбувалося на підставі ухвали суду, згідно з якою слідчий Харківського відділення поліції надав дані про те, що Мохов переховується від органів досудового розслідування.

"4 жовтня слідчий і прокурор в обідній час прийшли в офіс УГВ і за відсутності Вадима Мохова зачитали повідомлення про підозру. При цьому директор УГВ саме в цей момент тимчасово не перебував на робочому місці. На момент зачитування підозри слідчий звернувся до Харківського районного суду з клопотанням про арешт Мохова... Мохов домовився, що 5 жовтня він прибуде в м. Мерефу на зустріч зі слідчим. По прибуттю в райвідділ поліції директора УГВ затримали", - йдеться в повідомленні.

Мохова підозрюють у невиконанні вимог наказу Держслужби геології і надр про припинення дії спецдозволу на користування надрами в період з 28 липня 2017 по 10 серпня 2017 року. Зазначають, що кримінальне провадження відкрито за заявою колишнього працівника ДФС, якого зараз затримано і який перебуває під слідством.

Нагадаємо, група "Смарт-Холдинг" належить нардепу від Опозиційного блоку Вадиму Новинському.

У серпні Генпрокуратура провела обшук у центральному офісі "Смарт-Холдингу" і на суднобудівних підприємствах у Херсоні та Миколаєві, які йому належать.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram