ГоловнаСуспільствоПодії

Затримана 1 жовтня ОЗГ готувала замах на Авакова, - Аброськін

У слідства є речові докази цих планів.

Затримана 1 жовтня ОЗГ готувала замах на Авакова, - Аброськін
Вячеслав Аброськин
Фото: Пресс-служба ГУНП в Донецкой области

Заарештовані члени організованої злочинної групи, яких підозрюють у причетності до серії вибухів, в тому числі в Умані та Києві, і які готувала замах на міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова.

Про це в ефірі телеканалу "Прямий" заявив заступник голови Національної поліції В'ячеслав Аброськін, повідомляє РБК-Україна.

"Провівши низку обшуків за місцем проживання цих злочинців, ми виявили низку речових доказів як в інформаційному вигляді, в технічних матеріалах і засобах, так і в документальному, що ці люди виношували намір вчинити замах на міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова", - заявив Аброськін .

Він також зазначив, що у слідства є речові докази цих планів.

"Наступним кроком був замах на міністра, безпосередньо за адресою його проживання. Вони активно шукали адресу, встановили і готувалися з використанням спеціальних технічних засобів здійснити це завдання", - розповів Аброськін.

За його словами, у злочинців були вибухові речовини і гранати.

"Вони розглядали можливість використання квадрокоптера і іншої літальної техніки для скидання вибухового засобу", - додав він.

Нагадаємо, 1 жовтня Нацполіція затримала серійних підривників, які планували підірвати угорський пам'ятник на Верецькому перевалі в Закарпатській області.

Слідство припускає, що вони осквернили синагогу в Чернівцях (19 листопада 2016 року), осквернили могилу рабина Нахмана в Умані (21 грудня 2016 року), кинули гранату в посольство США (8 червня 2017 року), намагалися підпалити синагогу в Львові (30 червня 2017 року), кинули вибуховий пристрій у консульство Польщі в Луцьку (10 липня 2017 року), кинули гранату на вулиці Грушевського в Києві (24 серпня 2017 року), намагалися підірвати пам'ятник учасника бойових дій у Києві на Курбаса (24 серпня 2017 року), кинули гранату в Умані, поранивши паломників (21 вересня 2017 року).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram