ГоловнаСуспільствоЖиття

"Укроборонпром" показав нові автоматичні карабіни M4 - WAC-47

"Використання єдиного калібру в стрілецькому озброєнні є критично важливим питанням".

"Укроборонпром" показав нові автоматичні карабіни M4 - WAC-47
Фото: ukroboronprom.com.ua

"Укроборонпром" показав першу партію зібраних в Україні автоматичних карабінів M4 - WAC-47, виготовлених спеціально для потреб української армії.

Про це повідомляють на сайті "Укроборонпрому".

"Зараз українські бійці беруть участь у спільних з НАТО навчаннях, існує спільна з Литвою і Польщею бригада, запропоновано також створити аналогічний підрозділ з іншими країнами НАТО - Румунією і Болгарією. Україна на постійній основі проводить спільні миротворчі операції. Саме тому використання єдиного калібру в стрілецькому озброєнні є критично важливим питанням", - наголошено в повідомленні.

Автоматичний карабін M4 побудований за модульним принципом і дозволяє адаптувати його під різні калібри. Основною версією M4 - WAC-47 є варіант під калібр 7,62х39, який зараз активно використовують у Збройних силах України, але завдяки заміні модулів можливо здійснити навіть у польових умовах за 20 секунд, M4 - WAC-47 адаптується до 5,56х45 NАТО - який є основним патроном у країнах Альянсу для цього типу зброї.

Після проведення випробувань і в разі прийняття автоматичних карабінів M4 - WAC-47 на озброєння, на базі держконцерну "Укроборонпром" буде розгорнуто серійне виробництво нової зброї, на основі ліцензії від уряду США.

Фото: ukroboronprom.com.ua

"Саме завдяки M4 - WAC-47 можливо реалізувати "плавний" і більш економічно ефективний перехід до впровадження нового для української армії натовського калібру стрілецької зброї. Це дозволить ефективно використовувати запаси існуючих боєприпасів, уникнути проблем із розподілом і логістикою нових патронів і мінімізувати ризики", - відзначають у повідомленні.

Нагадаємо, раніше ЗСУ прийняли на озброєння протитанковий ракетний комплекс "Корсар".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram