ГоловнаСуспільствоВійна

Волонтери повідомляють про потужні бої в "сірій зоні" біля Новотроїцького

Однойменний контрольно-пропускний пункт призупинив свою роботу.

Волонтери повідомляють про потужні бої в "сірій зоні" біля Новотроїцького
Фото: Cxid.info

Сьогодні вранці неподалік Новотроїцького Донецької області бойовики обстріляли позиції українських військових з мінометів і озброєння БМП, після чого почався бій, який тривав кілька годин.

Про це повідомили волонтери організації "Повернись живим" у Фейсбуці.

"Близько 10:00 терористи почали обстріл з мінометів і БМП наших позицій неподалік Новотроїцького. Однойменний контрольно-пропускний пункт відразу припинив свою роботу заради безпеки цивільного населення. Протягом декількох годин бої тривали за декілька сотень метрів від КПВВ, у "сірій зоні", де весь цей час опинялися десятки мирних жителів і місія ОБСЄ, які перетинали кордон", - йдеться в повідомленні.

Близько 12:30-13:00 бійці 28-ї бригади зупинили обстріли щільним вогнем у відповідь.

"Бойовики зазнали втрат, про це наші розвідники дізналися з радіоперехоплення і завдяки трьом машинам швидкої допомоги, які рухалися від лінії розмежування окупованим Докучаєвськом. Інформації про втрати з нашого боку поки що немає", - наголошується в повідомленні.

"Велику роль у сьогоднішньому протистоянні зіграв коптер, який ми доставили бійцям цими вихідними. Аеророзвідка швидко виявила ворожу техніку, звідки саме ведеться вогонь", - повідомили волонтери.

Щоб допомогти бійцям, можна скористатися реквізитами, а також посиланням для швидких платежів.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада розгляне законопроекти про Донбас.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram