ГоловнаСуспільствоПодії

У Київській області знайшли викраденого заради викупу бізнесмена з Рівного

Двоє чоловіків вимагали півмільйона викупу.

У Київській області знайшли викраденого заради викупу бізнесмена з Рівного
Фото: kyiv.gp.gov.ua

Правоохоронці провели в Київській області спецоперацію зі звільнення заручника і затримання викрадачів, які вимагали в нього півмільйона гривень.

29 вересня 38-річний киянин разом з 35-річним спільником у Рівному викрали місцевого підприємця. Його привезли в село у Києво-Святошинському районі Київської області. Там у недобудованому будинку потерпілого пов'язали і, погрожуючи, вимагали віддати їм 500 тис. гривень, повідомляє прокуратура Києва.

Правоохоронцям вдалося встановити місцезнаходження викрадачів і затримати їх. Заручника, якого тримали в будинку зі зв'язаними ногами, звільнили.

Під час обшуків за місцем утримання бізнесмена і за місцем проживання злочинців правоохоронці виявили паспорт потерпілого, засоби зв'язування, гроші та інші речові докази.

Зловмисників повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 189 (вимагання) і ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) КК України. Обох підозрюваних заарештовано.

Нагадаємо, в березні поліція Київської області знайшла начальника департаменту енергопостачання "Укрзалізниці" Валерія Людмирського, викраденого вісім місяців тому. За звільнення топ-менеджера вимагали 10 мільйонів євро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram