ГоловнаСуспільствоЖиття

Восени на строкову службу призвуть 10,5 тис. людей

Військовослужбовців-"строковиків" до участі в АТО не залучають.

Восени на строкову службу призвуть 10,5 тис. людей
Фото: dyvys.in

Восени 2017 року на строкову службу у Збройні Сили України призвуть майже 10 500 осіб.

Про це заявив заступник начальника Генерального штабу ЗСУ генерал-лейтенант Артур Артеменко, повідомляють на сайті Міноборони.

"Відповідно до Указу президента від 24.02.2017 №44/2017 і розпорядження Кабінету Міністрів від 20.09.2017 №660-р, на укомплектування Збройних Сил України та інших військових формувань заплановано призвати і направити 10 460 юнаків, яким виповнилося 20 років і які не досягли 27-річного віку. Зокрема, до лав Збройних Сил - 6360 осіб, Національної гвардії - 3500 осіб, Державної спеціальної служби транспорту - 600 осіб відповідно", - сказав Артеменко.

Він уточнив, що призовні комісії розпочали роботу 2 жовтня і завершать її 30 листопада 2017 року. Відправку призовників у військові частини планують провести з 5 жовтня по 28 листопада.

У Міноборони наголосили, що призвані військовослужбовці строкової служби до участі в антитерористичній операції не залучаються.

"При цьому на період служби держава забезпечує надання їм соціального пакета, що включає допомогу під час призову та звільнення, повне державне утримання під час служби, надання відпустки тривалістю 10 календарних днів. Час проходження строкової військової служби зараховується у страховий стаж, стаж роботи, стаж роботи за фахом, а також стаж держслужби. За цими військовослужбовцями зберігаються місце роботи, посада і середній заробіток, за умови офіційного працевлаштування до призову", - зазначено в повідомленні.

Нагадаємо, в Україні також вирішили призвати на військову службу офіцерів запасу, які закінчили військові кафедри вищих навчальних закладів і які раніше не служили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram