ГоловнаСуспільствоВійна

До кінця року в Україні пройде ще кілька бригадних навчань, - Генштаб

Раніше до навчань були залучені близько 7 тис. військовослужбовців.

До кінця року в Україні пройде ще кілька бригадних навчань, - Генштаб
Учения (архивное фото)
Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Після вересневих масштабних навчань в Україні пройде ще кілька навчань різних бригад.

Про це повідомив начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Ми ще будемо проводити такі заходи і в жовтні... у нас плануються ще одні бригадні навчання з однією з бригад, потім, через певний час, ще з однією бригадою, і таким чином цей процес буде тривати до кінця поточного року", - сказав він, зазначивши, що це планові заходи.

"Планові, але вони мають певне змістовне наповнення, зокрема з урахуванням навчань "Захід-2017", про які багато говорили, і з урахуванням потенційних загроз, які прогнозуються за їхніми підсумками", - додав Муженко.

Начальник Генштабу нагадав, що протягом вересня був проведений комплекс навчань, які проходили практично на всій території України.

"Вчилися воювати війська на 11-ти полігонах та окремих ділянках місцевості за межами території полігонів. На першому етапі - в період з 1 по 10 вересня - відпрацьовувалися навчання з підрозділами матеріально-технічного забезпечення. Пізніше, з 12 по 15 вересня, ми проводили командно-штабні навчання органів військового управління із залученням військ. Було залучено близько 7 тис. військовослужбовців відповідних частин і підрозділів і близько 5 тис. оперативного складу в пунктах управління", - розповів він.

Муженко зазначив, що військові на практиці виконали завдання з переміщення військ на великі відстані різними способами: своїм ходом, залізничним транспортом, а також автомобільним транспортом.

"Особливу увагу ми приділяли відпрацюванню десантно-штурмових, рейдових завдань частинами Високомобільних десантних військ, зокрема десантування різними способами. Крім цього, наші механізовані підрозділи вели в одних місцях наступальні, в інших - оборонні дії в умовах мінливої оперативної обстановки", - додав начальник Генштабу.

Нагадаємо, на російсько-білоруських навчаннях "Захід-2017" РФ відпрацювала застосування тактичної ядерної зброї проти членів НАТО і України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram