ГоловнаСуспільствоЖиття

У Запорізькій області шахраї заробили 5 млн гривень на "унікальній" системі схуднення

Потерпілими від їхніх дій стали близько 250 громадян.

У Запорізькій області поліція викрила групу шахраїв, яка заробила близько 5 млн гривень на "унікальній" системі схуднення.

Про це повідомляється на сайті Національної поліції.

Для розміщення оголошень зловмисники використовували створений за їхнім замовленням сайт. Міжнародні центри інноваційних технологій нібито розміщувалися в Києві та Одесі, і там надавалися послуги з корекції фігури. Водночас їхній "офіс" розташовувався в орендованому підвальному приміщенні.

Фото: npu.gov.ua

Фото: npu.gov.ua

Підозрювані представлялися "лікарями з великим досвідом роботи". Вони нав'язували клієнтам думку про придбання персонального пристрою для ефективного схуднення, вартість якого була завищена у кілька десятків разів.

"В одному з випадків потерпілий переказав на рахунок підозрюваних понад 600 тис. гривень. Загальна сума доходів групи становить близько 5 млн гривень, а потерпілими від їхніх дій стали близько 250 громадян", - відзначили в поліції.

Фото: npu.gov.ua

Надалі потерпілих, які вже "попалися на гачок", зловмисники змушували перераховувати на свої банківські рахунки значні суми грошей. Вже інші учасники угруповання, під виглядом працівників державних контролюючих органів, вимагали у клієнтів гроші за "вирішення проблем", які виникли у постраждалих.

До групи входили чотири людини у віці від 29 до 30 років. Їм оголосили підозру за ч. 3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу. Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді арешту.

Нагадаємо, в Харкові затримали телефонних шахраїв, які вимагали гроші від імені слідчих.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram