ГоловнаСуспільствоПодії

На складі в Калинівці досі вибухають поодинокі боєприпаси, - ДержНС

Рятувальники запевняють, що загрози для жителів немає.

На складі в Калинівці досі вибухають поодинокі боєприпаси, - ДержНС
Фото: dsns.gov.ua

Станом на 8:30 30 вересня неконтрольованих вибухів і виникнення осередків пожеж на території арсеналу під Калинівкою не спостерігається, але під час роботи важкої інженерної техніки щодо розмінування відбуваються підриви окремих вибухонебезпечних предметів під мінними тралами.

Про це повідомляється на сайті Держслужби з надзвичайних ситуацій.

"Це штатна ситуація під час роботи на місцевості, забрудненій вибухонебезпечними предметами, і вона не становить загрози для жителів постраждалих районів", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що відновлено газопостачання 6 119 абонентам в місті Калинівка (2000), в селах Іванів (1299), Гущинка (672), Кам'яногірка (149) Калинівського району; селах Сосонка (714), Славне (170), Дорожнє (360), Лаврівка (500), Медвідка (255) Вінницького району.

Фото: dsns.gov.ua/

Для надання психологічної допомоги жителям залучено групу екстреної психологічної допомоги у складі 5 осіб, надано допомогу 338 особам.

Навчально-виховний процес дошкільних та освітніх установ, розташованих у зоні можливого ураження, планують відновити з 2 жовтня.

До 23:59 1 жовтня закрито рух повітряного транспорту в радіусі 40 кілометрів від м. Калинівка.

Нагадаємо, прокуратура назвала чотири версії пожежі в Калинівці. Перша - проникнення особи на територію військової частини і встановлення вибухового пристрою. Друга - вибуховий пристрій було вмонтовано у боєприпаси, які надходили до військової частини на зберігання. Третя - кримінальне правопорушення, вчинене працівниками, які встановлювали відеоспостереження на території частини. І четверта версія - кримінальне правопорушення, вчинене у зв'язку з порушенням порядку зберігання боєприпасів і їх технічного обслуговування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram