ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція затримала в Харкові телефонних шахраїв, які вимагали гроші від імені слідчих

Сума вимагань становила від 800 гривень до 3 тисяч доларів.

Поліція затримала в Харкові телефонних шахраїв, які вимагали гроші від імені слідчих

Співробітники Національної поліції затримали в Харкові телефонних шахраїв, які вимагали у людей гроші від імені слідчих. Як повідомляє прес-служба МВС, жертвами шахрайства ставали переважно літні люди. Злочинці дзвонили жертві по телефону, представлялися слідчими поліції і вимагали від громадян гроші за непритягнення до відповідальності їхніх родичів, які нібито потрапили в поліцію.

Як повідомляється, на рахунку зловмисників 20 епізодів шахрайства. З кожної із жертв зловмисники отримали від 800 гривень до трьох тисяч доларів. 

Нагадаємо, в серпні у Слов'янську телефонний шахрай видурив у 9-річної дитини 130 тисяч гривень. Хлопчик відповів на дзвінок стаціонарного телефону. Той, хто дзвонив, представився знайомим його мами і сказав, що дзвонить на її прохання. Потім він передзвонив на мобільний дитини. Він попросив його зібрати всі гроші, які є в будинку, покласти їх в пакет і передати таксисту, який під'їде до під'їзду. "По секрету" шахрай сказав хлопчикові, що його мама планує зробити йому подарунок, тому сама не дзвонить. Хлопчик виконав усе, що просив аферист. Коли мати прийшла додому і дізналася про те, що трапилося, - звернулася в поліцію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram