ГоловнаСуспільствоЖиття

Турчинов спростовує незаконне постачання зброї в Азію і Африку

За словами секретаря РНБО, Україна буде і надалі працювати на ринках озброєння.

Турчинов спростовує незаконне постачання зброї в Азію і Африку
Фото: пресс-служба СНБО

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов спростовує незаконне постачання Україною зброї в країни Азії та Африки.

Про це він заявив журналістам на брифінгу.

"Була ще публікація, що вже приватні підприємства порушують якісь заборони постачання зброї в країни Азії та Африки. Перевірили цю інформацію - не відповідає дійсності, все в рамках закону", - сказав Турчинов.

Україна, за його словами, буде і надалі працювати на ринках озброєння, тому що це є не тільки престижем країни, а й реальним ресурсом і поштовхом для розвитку оборонно-промислового комплексу країни.

Нагадаємо, 25 вересня Amnesty International заявила, що держкомпанія "Укрінмаш" нібито причетна до постачань зброї в Південний Судан, що суперечить договору про торгівлю зброєю. У держкомпанії цю інформацію  спростовують.

Крім того, журналісти міжнародного Проекту з розслідування корупції та організованої злочинності (OCCRP) стверджують, що Україна стала посередником в тіньових постачаннях зброї з країн Євросоюзу в Африку і на Близький Схід, допомагаючи оминати введену ЄС заборону на такі постачання.

Заступник голови Адміністрації президента Костянтин Єлісєєв заявив, що звинувачення України в незаконному продажі зброї пов'язані з конкуренцією на ринку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram