ГоловнаСуспільствоЖиття

Проти 23-річного жителя Севастополя порушили справу за неявку в російський військкомат

Правозахисники відзначають, що практика призову жителів окупованих територій порушує Конвенцію про захист цивільного населення під час війни.

Проти 23-річного жителя Севастополя порушили справу за неявку в російський військкомат
Фото: mil.ru

Проти 23-річного жителя Севастополя порушили кримінальну справу за те, що він не з'явився згідно з повісткою в російський військкомат.

Про це повідомила у Фейсбуці "Кримська правозахисна група" з посиланням на дані Слідчого комітету РФ.

"Слідчим відділом у Гагарінському районі Слідчого управління Слідчого комітету РФ у місті Севастополі на підставі матеріалів прокурорської перевірки порушено кримінальну справу стосовно 23-річного жителя Севастополя, підозрюваного в ухиленні від призову на військову службу (ч.1 ст.328 КК РФ)", - йдеться в повідомленні.

За даними Слідкому РФ, хлопець у травні 2017 року одержав під підпис повістку про необхідність з'явитися у відділ військового комісаріату для відправки до місця проходження військової служби, але о призначеній порі в комісаріат не прийшов.

"У цей час у кримінальній справі проводять низку слідчих дій, спрямованих на встановлення всіх обставин події і закріплення наявних доказів. Розслідування кримінальної справи триває", - наголошено в повідомленні.

Правозахисники зазначають, що практика призову жителів окупованих територій до лав збройних сил держави-окупанта, а також безперервна пропаганда на території Криму служби в ЗС РФ порушують ст.51 Конвенції про захист цивільного населення під час війни (Четвертої Женевської Конвенції), а переміщення призваних громадян України з окупованої території на територію РФ порушує ст.49 цієї Конвенції.

Нагадаємо, в Чернігові капітан ЗСУ отримав рік в'язниці за ухилення від служби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram