ГоловнаСуспільствоПодії

Матіос спростував інформацію про диверсійні групи в Калинівці

Даних про безпілотники слідство теж не встановило.

Матіос спростував інформацію про диверсійні групи в Калинівці
Анатолий Матиос

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос спростував інформацію про диверсійні групи в Калинівці Вінницької області, де горіли військові склади.

Про це він заявив на брифінгу, повідомляє "112 Україна".

"Є момент, який би я хотів відзначити, - диверсійних груп, про які говорить Фейсбук та інші, слідством з вивченням матеріалів СБУ та інших правоохоронних органів на території області встановлено не було і даних про них немає", - сказав Матіос.

Він також зазначив, що даних про безпілотні апарати слідство не встановило.

"Антитерористичні навчання СБУ фактично повинні були проходити в Могильові, вони не почалися. Ніяких ДРГ або тих, кого затримали і втік, - не було. Ми повинні встановити причину - чому так трапилося. Це неналежне зберігання, яке забезпечувалося технічними можливостями 1987 років випуску", - заявив головний військовий прокурор.

Нагадаємо, вибухи боєприпасів на території арсеналу Міністерства оборони України поблизу Калинівки почалися близько 22:00 у вівторок, 26 вересня. За словами Гройсмана, пожежа на складі виникла через підпал. Військова прокуратура розслідує вибухи в Калинівці як диверсію.

Радник міністра оборони Юрій Бірюков заявив, що причиною пожежі міг стати підпал за допомогою безпілотника. А в ЗСУ заявили про затримання диверсантів перед вибухами.

У березні на території найбільшого в Україні військового складу Міністерства оборони в Балаклії Харківської області виникла пожежа з подальшою детонацією танкових і артилерійських снарядів 125 і 152 мм. За даними військової прокуратури, причиною пожежі була диверсія. Тоді також повідомляли, що причиною загоряння став підпал з безпілотника.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram