ГоловнаСуспільствоЖиття

Експертиза підтвердила можливість знесення зайвих поверхів скандального "будинку-монстра" на Подолі

Після рішення суду Київ зможе ініціювати демонтаж незаконно надбудованих поверхів.

Експертиза підтвердила можливість знесення зайвих поверхів скандального "будинку-монстра" на Подолі
Фото: moygrad.kiev.ua

Судова експертиза підтвердила теоретичну можливість знесення зайвих поверхів 13-поверхового житлово-офісного комплексу на вулиці Нижній Вал, 27-29 у Києві.

Про це повідомив радник мера Києва Дмитро Білоцерківець у Фейсбуці.

"Стосовно "будинку-монстра" на Подолі. Судова експертиза підтвердила теоретичну можливість знесення зайвих поверхів, побудованих усупереч дозвільним документам", - написав він.

Білоцерківець зазначив, що судові розгляди з приводу скандальної забудови ведуться вже давно, але цього разу забудовник наполягав на неможливості знесення зайвих поверхів, тому що, на його думку, будівля стане небезпечною.

"Ключовий момент, на який бив забудовник, це те, що технічно зайві поверхи неможливо знести, оскільки нібито буде порушено конструктив усієї будівлі, простіше кажучи - об'єкт стане небезпечним після знесення частини поверхів. Але експертиза підтвердила, що це можливо, а отже, тепер чекаємо на рішення суду, після чого місто зможе ініціювати демонтаж незаконно надбудованих поверхів. Це ще один приклад відповідальності за незаконні дії, який покаже всім забудовникам, що якщо йти повз закон, буде відповідальність", - додав радник мера.

Нагадаємо, 2009 року, відповідно до позитивного висновку ДП "Укрдержекспертиза", Департамент містобудування та архітектури погодив проектну документацію для будівництва 8-поверхового об'єкта на вул. Нижній Вал, 27-29. Повторна експертиза проекту проводилася 2011 року. Це призвело до зміни проектних рішень. Використовуючи прогалини в законодавстві, замовник ТОВ "Пателі Лізинг" скорегував проект до 13 поверхів.

У лютому 2015 року Госпсуд Києва заборонив вводити в експлуатацію 13-поверховий житлово-офісний комплекс на Подолі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram