ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд почне розгляд справи Пасішника по суті 12 жовтня

САП скерувала обвинувальний акт у суд ще 25 квітня 2016 року.

Суд почне розгляд справи Пасішника по суті 12 жовтня
Андрей Пасишник
Фото: facebook.com/andriy.pasishnik

У вівторок, 26 вересня, в Солом'янському районному суді Києва відбулося підготовче засідання у справі колишнього виконавчого директора НАК "Нафтогаз-Україна" Андрія Пасішника.

Про це повідомила прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у Фейсбуці.

Суд призначив розгляд обвинувального акта по суті на 12 жовтня.

"Нагадуємо, що це перше кримінальне провадження в Україні за звинуваченням у скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст. 344 Кримінального кодексу, а саме - незаконний вплив на посадову особу з метою перешкодити виконанню нею своїх службових обов'язків і домогтися прийняття нею незаконного рішення... Незважаючи на те, що САП направила обвинувальний акт до суду ще 25 квітня 2016 року, підготовче засідання було проведено лише вчора, 26 вересня", - наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, Пасішника звинувачують у незаконному впливі на міністра економіки Айвараса Абромавичуса взимку 2016 року. Топ-менеджер "Нафтогазу" нібито домагався посади заступника міністра економічного розвитку. Тодішній міністр стверджував, що один з лідерів БПП Ігор Кононенко хотів "підім'яти під себе" відомство, призначивши підконтрольного заступник міністра. Цим міністром нібито мав стати Пасішник.

Сам Пасішник заявив, що дійсно пропонував свою кандидатуру на посаду заступника міністра, але йому відмовили.

НАБУ почало розслідувати цю справу 24 лютого 2016 року. Обвинувальний акт передали до суду у квітні 2016 року, але розгляд справи так і не почалося. Першого разу його повернули прокурору 4 серпня 2016 року. Через три місяці САП вдалося в Апеляційному суді Києва домогтися, щоб рішення Солом'янського суду скасували і обвинувальний акт повернули на розгляд. Минуло ще п'ять місяців, і Солом'янський суд знову вирішив повернути справу в прокуратуру.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram