ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд арештував майно дитячого табору "Вікторія" в Одесі

Арешт накладено для збереження речових доказів.

Суд арештував майно дитячого табору "Вікторія" в Одесі
Фото: odessitua.com

Приморський районний суд Одеси арештував майновий комплекс дитячого спортивно-оздоровчого табору "Вікторія", в якому в результаті пожежі загинули троє дітей.

Про це повідомляє "Думська".

Відзначено, що головуючий суддя Юрій Кушніренко задовольнив клопотання поліцейського слідчого і наклав арешт без права розпорядження і користування на 18 будівель і споруд табору.

Загальна площа арештованих будівель - 4065,4 кв. м.

Відзначено, що арешт накладено в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 270 КК (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель людей). У цій справі двоє підозрюваних - директор табору Петрос Саркісян і старший вихователь Наталія Янчик.

"Зазначене майно зберегло сліди кримінального правопорушення, тобто є доказом злочину ... Слідчий довів, що існують ризики його перепланування, зміни цільового призначення, пошкодження або знищення, що надалі ускладнить встановлення істини і проведення необхідних слідчих дій", - ідеться в ухвалі.

Нагадаємо, увечері 15 вересня в одному з корпусів дитячого табору "Вікторія" в Одесі через порушення правил пожежної безпеки сталася пожежа, яка призвела до загибелі трьох дівчаток 2009, 2005 і 2007 років народження, та повного знищення приміщення корпусу.

У ДСНС імовірною причиною пожежі назвали несправність електроприладів у кімнаті виховательки. Крім того, повідомлення про пожежу рятувальники отримали із запізненням на 45 хвилин.

Директора табору Саркісяна відправили в СІЗО. Також було заарештовано відповідальну за пожежну безпеку виховательку табору. Поліція Одеси відкрила третє кримінальне провадження - за ст. 366 (службове підроблення).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram