ГоловнаСуспільствоПодії

Пожежа в Калинівці поширилася на 30% території складу

Зараз на території арсеналу ще фіксують поодинокі вибухи боєприпасів.

Пожежа в Калинівці поширилася на 30% території складу
Фото: стоп-кадр видео

Близько 70% території арсеналу боєприпасів Міноборони в Калинівці (Вінницька область) залишилися цілими після пожежі, повідомив офіцер Управління зв'язків з громадськістю Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов.

"За допомогою БПЛА тільки-но була досліджена територія арсеналу, було виявлено, що близько 70% території арсеналу від пожежі не постраждали", - сказав він на брифінгу, передає "Інтерфакс-Україна".

За словами Селезньова, зараз на території арсеналу ще фіксують поодинокі вибухи боєприпасів, однак на адміністративній території біля арсеналу вже працюють групи саперів, які здійснюють заходи з розмінування території.

"Інтенсивність пожежі значно знизилася, триває ліквідація осередків пожежі, сапери продовжують розчищення території складів і навколо них, адміністративна територія практично не постраждала", - поінформував Селезньов.

Нагадаємо, вибухи боєприпасів на території арсеналу Міністерства оборони України поблизу Калинівки почалися близько 22:00 у вівторок. Прем'єр Володимир Гройсман заявив, що пожежа на складі виникла через підпал. Через НП постраждали дві жінки, їх ушпиталили.

Військова прокуратура порушила кримінальне провадження за фактом диверсії у зв'язку з вибухами в Калинівці.

За неофіційною інформацією, перед пожежею на складах боєприпасів у Калинівці затримали диверсійні групи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram