ГоловнаСуспільствоПодії

Інтенсивність вибухів у Калинівці зменшилася

Евакуйовано 30 тисяч осіб.

Вибухи в Калинівці Вінницької області тривають, але вже не з такою частотою, як уночі, повідомили телеканалу "112 Україна" в прес-службі управління Держслужби з надзвичайних ситуацій Вінницької області.

У Генштабі також підтверджують цю інформацію.

"Інтенсивність вибухів на складах у Калинівці значно знизилася. Триває ліквідація осередків пожежі. Сапери взялися до розчищення території складів і навколо них. Уже найближчим часом групи саперів почнуть перевірку населених пунктів, з яких проводилося відселення жителів, на наявність вибухонебезпечних предметів. Рішення про повернення громадян в їхні домівки буде прийнято негайно після завершення перевірки", - йдеться в повідомленні.

Андрій Гижко, перший заступник голови Вінницької ОДА, в коментарі "112 Україна" повідомив, що інтенсивність вибухів становить до трьох на хвилину.

На сайті Держслужби з НС зазначають, що станом на 8:00 евакуйовано 30 тисяч осіб з міста і довколишніх сіл. Також повідомляють про одного постраждалого. Жінку в стані середньої тяжкості госпіталізовано.

Перекрито проїзд автодорогою Житомир - Могилів-Подільський і залізничний рух на перегоні Сосенко - Калинівка. Також заборонено польоти в радіусі 50 кілометрів від Калинівки.

Нагадаємо, вибухи боєприпасів на території арсеналу Міністерства оборони України поблизу Калинівки почалися близько 22:00 у вівторок. Прем'єр Володимир Гройсман завив, що пожежа на складі виникла через підпал.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram