ГоловнаСуспільствоЖиття

У Дніпрі суд почав розглядати апеляцію на вирок генералу Назарову

Назарова засуджено у справі про катастрофу літака Іл-76 у Луганську 2014 року.

У Дніпрі суд почав розглядати апеляцію на вирок генералу Назарову
Фото: www.segodnya.ua

Апеляційний суд Дніпропетровської області почав розгляд апеляційної скарги на вирок генерал-майору Віктору Назарову, якого Павлоградський міськрайонний суд в березні засудив до семи років в'язниці.

Про це повідомляє УНН.

Як повідомляли, Назарова засудили у справі про катастрофу літака Іл-76 у Луганську, в результаті якої загинули 49 осіб.

У суді присутні понад 100 осіб: військовослужбовці, а також родичі рідні загиблих у катастрофі.

Через велику кількість людей засідання почалося з невеликим запізненням.

Оновлення. У засіданні оголошено перерву до 3 жовтня, пишуть Українські Новини.

Вирок генералу було винесено 27 березня, але він не набув чинності, оскільки був оскаржений самим підсудним, його адвокатом і Міністерством оборони.

Нагадаємо, Назарова засудили до в'язниці у зв'язку з катастрофою військового літака Іл-76, яка сталася 14 червня 2014 року в аеропорту Луганська. В обвинувальному акті йшлося, що Назаров як керівник штабу АТО був зобов'язаний здійснювати управління військовими частинами, залученими до операції, аналізувати інформацію і прогнозувати можливі дії незаконних збройних формувань на Донбасі, однак, заступаючи на посаду, недбало поставився до виконання своїх службових обов'язків.

Генерал знав про розміщення на аеродромі груп бойовиків, озброєних ПЗРК, тобто "усвідомлював, що політ літаків на вказаний аеродром буде здійснюватися на територію противника", і був проінформований про "терористичну загрозу".

13 червня 2014 року в штаб АТО з СБУ надійшла інформація про те, що дві групи бойовиків, озброєні ПЗРК, вирушили на аеродром Луганська і мають намір збивати літаки. Але Назаров не організував протидію групам бойовиків і не гарантував безпеку українських військовослужбовців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram