ГоловнаСуспільствоПодії

Обвинуваченого в убивстві співробітника СБУ добровольця суд залишив під вартою до 22 листопада

Розгляд справи Гордєєва в судах триває вже півтора року.

Обвинуваченого в убивстві співробітника СБУ добровольця суд залишив під вартою до 22 листопада
Денис Гордеев
Фото: www.facebook.com/Комітет Визволення Політв`язнів

У Дніпрі колишньому добровольцю Денису Гордєєву, якого звинувачують у вбивстві співробітника СБУ, продовжили термін утримання під вартою ще на два місяці - до 22 листопада. Відповідне рішення ухвалив Ленінський районний суд Дніпра, повідомляє Радіо Свобода.

Продовження утримання під вартою ще на два місяці вимагала сторона обвинувачення. Суд цю вимогу задовольнив, враховуючи тяжкість злочину, в якому підозрюють Гордєєва, а також те, що "перебуваючи на волі, він може переховуватися від суду".

Суд також відхилив клопотання сторони захисту про зміну запобіжного заходу на не пов'язаний з утриманням під вартою і можливість звільнення під грошову заставу. Постанова, як вказав суд, оскарженню не підлягає. Наступне засідання відбудеться 10 жовтня.

Загалом розгляд справи Гордєєва в судах триває вже півтора року. Разом з ним у цій справі проходять семеро осіб.

Нагадаємо, 21 березня 2015 року в Волновасі було застрелено офіцера СБУ Віктора Мандзика. Його вбили під час спроби затримання трьох фур із контрабандою, які намагалися переправити на територію "ДНР". За підозрою в причетності до злочину затримали понад 10 осіб. Головним підозрюваним виявився адвокат з Дніпра 37-річний Денис Гордєєв. Затримали Гордєєва 27 березня, коли той за підробленими документами намагався втекти в Європу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram