ГоловнаСуспільствоПодії

У Білій Церкві виникла пожежа на заводі "Біофарма" (оновлено)

Шкідливих речовин у повітрі не виявлено. Пожежу локалізовано.

У Білій Церкві на підприємстві "Біофарма" сталася пожежа в виробничих приміщеннях, повідомляє прес-служба міської адміністрації.

"На підприємстві "Біофарма" сталася надзвичайна подія. Горять виробничі приміщення. Над ліквідацією надзвичайної ситуації працюють підрозділи ДержНС Білої Церкві та району. Відповідними службами проводяться дослідження щодо наявності в повітрі шкідливих речовин", - йдеться в повідомленні.

Місцевих жителів просять закривати вікна.

Станом на 20:55, шкідливих речовин в повітрі не виявлено.

"Відповідними службами були проведені заміри на виявлення можливих викидів шкідливих речовин в найближчому до надзвичайної ситуації мікрорайоні (вул. Карбишева).

Оновлення. "Станом на 21:15 загрози життю і здоров'ю жителів немає!", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що вимірювання відповідними службами показали тільки незначне перевищення рівня продуктів горіння в повітрі.

Мер Білої Церкви Геннадій Дикий повідомив, що пожежу локалізовано.

Оновлення 23:10. На цей час постраждалих і загиблих в результаті пожежі немає, повідомила речник управління ДержНС в Київській області Вікторія Рубан в ефірі "112 Україна".

Евакуація не планується, оскільки на місці працювала санітарно-епідеміологічна служба, працювала радіохімічна лабораторія, були огорожі повітря. За результатами перевірки істотного перевищення вмісту речовини в повітрі немає. Є деякі перевищення в зв'язку з тим, що є витік шкідливих речовин при пожежі. Загрози мешканцям міста немає. На цей час прогнозів немає, але проводиться нарощування техніки", - сказала вона.

Всього, за її словами, на місці події працює 17 одиниць техніки та понад 80 чоловік особового складу.

"Біофарма" - провідне українське сучасне фармацевтичне підприємство в сфері розробки і виробництва інноваційних високотехнологічних препаратів, вироблених з донорської крові людини, рекомбінантних препаратів та препаратів на основі спороутворюючих бактерій.

Біофармацевтичний науково-виробничий комплекс (НВК) "Біофарма" в Україні запущено в 2013 році. Загальна площа виробничих площ становить 15 тис. кв. м.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram