ГоловнаСуспільствоВійна

Турчинов: на Донбасі щодня збільшується кількість російської зброї

Тільки перекривши кордон можна зупинити завезення зброї на окуповану територію.  

Турчинов: на Донбасі щодня збільшується кількість російської зброї
Фото: rnbo.gov.ua

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов провів зустріч з делегацією парламенту Канади на чолі з головою оборонного комітету Стівеном Фюром.

Про це повідомляється на сайті РНБО.

Сторони обговорили ситуацію на сході України, нарощування в Криму військового потенціалу РФ, її домінування в Чорноморському басейні, а також російсько-білоруські штабні навчання "Захід-2017".

За словами Турчинова, на Донбасі щодня спостерігається збільшення кількості зброї та боєприпасів, які завозяться російськими військами.

"Ми розуміємо, чому Путін проти збройної місії ООН, яка б контролювала кордон з Росією. Тому що, тільки перекривши кордон, можна зупинити завезення військової зброї та боєприпасів з Росії на окуповану територію", - сказав він. 

Турчинов також наголосив, що доки не буде встановлено контроль за кордоном, Росія продовжуватиме війну. Готовність до наступальної війни, за його словами, російський президент продемонстрував під час навчань "Захід-2017".

"Останній етап навчань був присвячений перевірці боєготовності ядерної тріади, були відпрацьовані повітряні, наземні та морські її складові. Тим самим Путін демонструє готовність до ведення потужної континентальної війни", - сказав секретар РНБО.

Співрозмовники обговорили питання реформування сектору безпеки й оборони України та співробітництво між нашими країнами у військово-технічній сфері. Турчинов наголосив, що Україна розглядає Канаду не просто як стратегічного партнера, а як друга.

Фюр, своєю чергою, зазначив, що Канада "завжди готова всіляко допомагати Україні".

Нагадаємо, раніше президент Петро Порошенко і прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо обговорили питання миротворчої місії ООН на Донбасі та українські реформи.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram