ГоловнаСуспільствоВійна

Біля Маріуполя завершили розмінування після вибухів на складах боєприпасів

У результаті НП пошкодження отримали шість будинків.

Біля Маріуполя завершили розмінування після вибухів на складах боєприпасів

У с. Новоянисоль під Маріуполем завершилися заходи з розмінування складу з боєприпасами, що загорівся ввечері 22 вересня, а також всієї прилеглої території.

Про це в коментарі "112 Україна" заявив військовий прокурор АТО Олег Цицак.

За його словами, станом на неділю всі боєприпаси, що не розірвалися, були утилізовані. В результаті пожежі серйозно постраждали шість будинків.

"Вчора ми завершили розмінування складів і прилеглої до них території, в тому числі і шляхом планового підриву боєприпасів, які не здетонували під час пожежі. На цей момент відомо про шість постраждалих дворових господарствах", - заявив він.

Цицак зазначив, що основною версією пожежі розглядається підпал сухої трави на полі поруч з військовими складами.

"Очевидною причиною загоряння є підпал сухої трави. Ми поки що не готові стверджувати, якою була мета цього підпалу - була це недбалість людей або свідомо з якоюсь іншою метою. Очевидним також є факт недбалості з боку військовослужбовців, що зберігали велику кількість боєприпасів в неналежних умовах", - констатував він.

Нагадаємо, пожежа на складі однієї з військових частин під Маріуполем спалахнула увечері в п'ятницю, 22 вересня, її вдалося локалізувати вранці 23 вересня. Евакуація цивільного населення не знадобилася. Розпочато кримінальне провадження за ст. 194 КК ("Умисне знищення або пошкодження майна").

У березні на території найбільшого в Україні військового складу Міністерства оборони в Балаклії Харківської області виникла пожежа з подальшою детонацією танкових і артилерійських снарядів 125 і 152 мм. За даними військової прокуратури, причиною пожежі стала диверсія.

На складі зберігалося 138 тис. тонн боєприпасів. За словами міністра оборони Степана Полторака, пожежа знищила 70% з них.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram