ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб АТО нарахував 18 обстрілів за добу, один військовий загинув

Військові 10 разів відкривали вогонь у відповідь.

Штаб АТО нарахував 18 обстрілів за добу, один військовий загинув
Фото: Макс Левин

За минулу добу незаконні збройні формування на Донбасі 18 разів порушили перемир'я. Поблизу Новоолександрівки на Луганському напрямку в результаті перестрілки зі стрілецької зброї загинув один військовий, повідомляє штаб АТО.

На 10 обстрілів, коли виникала пряма загрозу життю військових, сили АТО відкривали у відповідь вогонь.

До 18:00 кількість вогневих провокацій була незначною, проте ввечері і вночі ворог відкривав вогонь по усіх напрямках, використовуючи, в основному, гранатомети і стрілецьку зброю.

Так, на Донецькому напрямку російсько-окупаційні угруповання тричі били з різних видів гранатометів і великокаліберних кулеметів по захисниках Авдіївської промзони. З цієї ж зброї окупанти обстрілювали укріплення поблизу шахти Бутівка і Світлодарська. В районі Кам'янки загарбники під час майже двогодинного обстрілу застосовували міномет калібру 82 міліметри. Крім того, в кінці доби під ворожий вогонь зі стрілецької зброї двічі потрапили опорні пункти сил АТО на підступах до Невельського.

На Приморському напрямку факти застосування противником гранатометів зафіксовані поблизу Гнутового і Водяного. Поблизу Широкиного працював крупнокаліберний кулемет загарбників.

На Луганському напрямку бойовики тричі відкривали вогонь з різних видів гранатометів у районі Кримського, а крупнокаліберний кулемет бив в околицях Новотошківського.

Нагадаємо, в результаті бойових дій на Донбасі в п'ятницю поранено одного військового.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram