ГоловнаСуспільствоВійна

СЦКК спростував фейк терористів про роботу українських силовиків на КПВВ "Майорськ"

Терористи навмисне обстрілюють позиції сил АТО у вечірній час, коли в "сірій зоні" перебуває велика кількість цивільних. 

СЦКК спростував фейк терористів про роботу українських силовиків на КПВВ "Майорськ"
Фото: gorlovka.ua

Бойовики обстрілюють позиції сил АТО біля контрольних пунктів в'їзду-виїзду на лінії розмежування в той час, коли через нього проходять мирні жителі, щоб згодом звинуватити в порушенні режиму припинення вогню українських військових.

Про це повідомляє  прес-центр штабу АТО з посиланням на дані української сторони у Спільному центрі з контролю й координації припинення вогню (СЦКК).

У СЦКК заявили, що терористи навмисне обстрілюють позиції сил АТО у вечірній час, коли в "сірій зоні" перебуває велика кількість цивільних осіб, щоб потім звинуватити ЗСУ в зриві перемир'я і покласти на них відповідальність за те, що мирні мешканці не змогли повернутися додому.

"Добре знаючи, що з української сторони КПВВ працює до 18:30, пропуск у вечірній час з боку непідконтрольної уряду України території за підготовленим сценарієм у "сіру зону" КПВВ великої кількості цивільних осіб і автомобілів є заздалегідь спланованою провокацією. Використання НВФ ОРЛО цивільних осіб має певну мету: по-перше, створити умови для звинувачень української сторони, насамперед Держприкордонслужби. По-друге, після того як люди опиняться в "сірій зоні", почати обстріл позицій Збройних сил України в районах, розташованих поблизу КПВВ "Майорськ". І, по-третє, звинуватити в обстрілі підрозділи ЗС України, а цивільним особам, які змушені будуть повернутися назад на територію ОРЛО, показати, що вони не мали можливості перетнути кордон з вини української сторони", - заявили в СЦКК. 

 

Зазначається, що подібного роду провокації з боку бойовиків є порушенням мінських домовленостей.

"Отже, такими діями НВФ ОРДЛО вчергове демонструють відверту зневагу мінських домовленостей, бажання дискредитувати ЗС України напередодні та під час засідання Тристоронньої контактної групи і прагнення до подальшого загострення збройного конфлікту на Донбасі", - констатувала українська сторона в СЦКК.

Раніше повідомлялося, що в суботу під обстріл бойовиків потрапили житлові квартали Зайцевого та Гранітного.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram