ГоловнаСуспільствоЖиття

На місці Сінного ринку в Києві знову ведуться будроботи у вихідні

Біля Львівської площі в історичному центрі зводять спальний район.

На місці колишнього Сінного ринку в Києві знову ведуться будівельні роботи, незважаючи на вихідний день.

Мешканці будинку на сусідній вулиці Гончара регулярно викликають поліцію через постійний шум вночі та на вихідних, але органи внутрішніх справ тільки фіксують порушення і нічого не роблять.

Ще у квітні Держархбудінспекція визнала наявність порушень державних стандартів на будівництві, але зведення будівель продовжили всупереч приписам профільного відомства. Крім того, виявилося що Департамент благоустрою КМДА навіть не видавав дозволу на обгородження місця забудови парканом.

До кінця літа будівництво потрапило в поле зору Кабміну, який створив міжвідомчу робочу групу з питань законності будівництва низки об'єктів Києва, які мають суспільний резонанс. Перше засідання цієї групи, де зокрема порушувалося питання будівництва на Сінному ринку, відбулося 23 серпня.

Нагадаємо, на місці Сінного ринку планується побудувати 14 будівель площею 113 тис. м2. Висота будівель, згідно з проектом, - від шести до 22 поверхів. Навколо земельної ділянки, яку планують забудувати, розташовані 9 пам'яток місцевого значення та 28 об'єктів культурної спадщини. На деяких з цих будівель після початку будівництва з'явилися тріщини.

Активісти наполягають на тому, щоб щільність і висотність забудови була знижена, однак забудовник відмовився йти на компроміс. Водночас під час видачі дозвільних документів та ведення будівництва активісти виявили значні порушення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram