ГоловнаСуспільствоЖиття

На юдейський Новий рік до Умані приїхали понад 33 тис. хасидів, - МВС

Паломники прибули з 16 країн світу.

На юдейський Новий рік до Умані приїхали понад 33 тис. хасидів, - МВС
Фото: Сергей Нужненко

З нагоди святкування юдейського Нового року - Рош Гашана - Умань відвідали понад 33 тисячі паломників-хасидів з 16 країн світу.

Про це інформує прес-служба МВС.

"Підходять до завершення щорічні заходи, які проходили в місті Умань з 20 по 22 вересня на могилі цадика Нахмана з нагоди святкування Рош Гашана - Нового року за Юдейським календарем. Цього року на святкування Рош Гашана до Умані приїхало понад 33 тисяч паломників-хасидів з 16 країн світу", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що в цілому на забезпечення публічної безпеки та порядку і безпеки дорожнього руху в Умані під час святкування Рош Гашана залучалося понад 500 працівників поліції України та 17 співробітників поліції держави Ізраїль, які представляють підрозділ Ізраїльської поліції "ЯСАМ".

Як повідомлялося, з настанням свята Рош Гашана, Нового року за юдейським літочисленням, українських євреїв привітав президент Петро Порошенко.

Нагадаємо, що святкування Рош Гашана не обійшлося без пригод. Вночі 21 вересня у результаті вибуху невстановленого предмета отримав поранення 13-річний підліток-хасид, а напередодні у одного з паломників знайшли згорток з марихуаною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram