ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ затримала банду рекетирів у Лозовій

Вони шість місяців "тероризували підприємців" у Харківській області.

Служба безпеки України разом з поліцією затримала банду рекетирів, яка шість місяців "тероризувала підприємців" у Харківській області. До складу угруповання входили четверо мешканців міста Лозова, двоє з яких раніше були засуджені за насильницькі злочини.

Про це повідомив у фейсбуці начальник прес-центру управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

Оперативники спецслужби встановили, що бандити, погрожуючи фізичним насильством і знищенням майна, змушували підприємців "платити данину" за неперешкоджання законній комерційній діяльності. Зокрема, у одного з місцевих фермерів бандити вимагали 360 тис. грн, погрожуючи знищенням сільгосптехніки і фізичною розправою над членами його сім'ї.

Співробітники СБУ разом з бійцями поліцейського спецназу КОРД затримали учасників угруповання за місцем їхнього проживання в Лозовій.

Під час обшуків у затриманих були вилучені гроші в різній валюті в еквіваленті майже 150 тис. грн, дві бойові гранати, холодну зброю і відібрані в підприємців правовстановлюючі документи на об'єкти нерухомості.

Кримінальне провадження розслідують за ч. 2 ст. 189 (вимагання) і ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram