ГоловнаСуспільствоВійна

Обстановка в зоні АТО загострилася, - штаб

Один боєць дістав поранення. 

Обстановка в зоні АТО загострилася, - штаб
Фото: Макс Левин

Обстановка в районі проведення антитерористичної операції на Донбасі дещо загострилася. Якщо вдень противник майже дотримувався режиму тиші, то після 18 години його активність істотно зросла.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

"Найгарячіше" було на Донецькому напрямку. Увечері в районі Авдіївської промзони бойовики кілька годин обстрілювали опорні пункти сил АТО з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Військові відкривали у відповідь вогонь. Внаслідок одного з цих протистоянь, близько 18:00, дістав кульове поранення один український військовослужбовець. Крім того, вчора тричі під кулеметний вогонь потрапили укріплення ЗСУ поблизу Пісків та двічі - біля Майорська, Зайцевого і Невельського.

На Приморському напрямку терористи випустили 14 мін калібру 82 мм біля Павлополя й Широкиного. А великокаліберний кулемет використовували в околицях Водяного.

На Луганському напрямку вчора зберігалася тиша.

Усього за добу російсько-окупаційні угруповання 19 разів порушили перемир'я. Майже на кожен другий обстріл сили АТО відповідали вогнем на ураження. Внаслідок бойових дій один український військовослужбовець дістав поранення.

Крім того, бойовики вдалися до збройної провокації на пункті пропуску Майорськ.

"Знаючи, що КПВВ завершує роботу о 18:30, бойовики вчергове вчинили провокацію, випустивши близько 20 машин з цивільними особами за межі свого пункту. У підсумку, люди, які намагалися в'їхати на підконтрольну Україні територію, стали заручниками ситуації. У цей час бойовики відкрили вогонь по наших позиціях. Цивільні особи, серед яких люди похилого віку й жінки з дітьми, опинилися на лінії вогню та мусили бігти й шукати притулку на позиціях українських військових", - повідомили в штабі.

Про цей інцидент поінформували СЦКК і наглядову місію ОБСЄ.

Військові евакуювали цивільних осіб у безпечне місце і протягом ночі забезпечували їх охорону.

Нагадаємо, протягом середи, 20 вересня, режим припинення вогню на Донбасі майже дотримувався - єдиний обстріл позицій українських військових був зафіксований уночі поблизу селища Водяне, на Приморському напрямку.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram