ГоловнаСуспільствоЖиття

Нелю Штепу відпустили під домашній арешт

Вона повинна постійно перебувати в Слов'янську і носити електронний браслет.

Нелю Штепу відпустили під домашній арешт
Фото: Предоставлено Евгением Плинским

Ленінський районний суд Харкова змінив запобіжний захід для екс-мера Слов'янська Нелі Штепи з утримання під вартою на цілодобовий домашній арешт.

Про це повідомила прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик, передає сайт "Карачун".

Рішення ухвалювали судді: Віктор Вікторов, Віталій Бондаренко, Олександра Гринчук.

Дубовик уточнила, що обвинувачена повинна постійно перебувати за місцем проживання у Слов'янську Донецької області і носити електронний браслет стеження.

За її словами, прокуратура наполягала на продовженні запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, оскільки Кримінальний процесуальний кодекс не передбачає інших видів запобіжного заходу для підозрюваних за ст. 110 КК (посягання на територіальну цілісність і недоторканність держави).

Нагадаємо, Штепа була затримана 11 липня 2014 року. Її звинувачують у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та участі в діяльності терористичної групи. На суді вона пояснювала, що закликала президента Росії Володимира Путіна увійти в Слов'янськ під погрозою терористів, які в полоні її били, а інтерв'ю для російських видань були зроблені "під дулом автомата".

Запобіжний захід Штепі неодноразово подовжувався. Екс-меру Слов'янська загрожує довічне ув'язнення.

15 вересня Європейський суд з прав людини запитав інформацію про стан здоров'я Штепи, оскільки вона постійно скаржилася на погане самопочуття.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram