ГоловнаСуспільствоПодії

У центрі Миколаєва в приватному будинку стався вибух

У важкому стані госпіталізовано одного з мешканців.

У центрі Миколаєва на Севастопольській вулиці сьогодні вранці стався вибух у приватному будинку на чотири квартири.

Як повідомляє прес-служба ДСНС, пожежним надійшов сигнал про вибух близько 08:14. У цей момент у приміщенні перебував 31-річний чоловік, він отримав численні опіки. Лікарі забрали його до лікарні у важкому стані.

Вибух спричинив пожежу і частково пошкодив будівлю. Вогонь загасили близько 09:23.

Місцеве видання news.pn пише, що в мерії міста вже пройшло засідання з приводу цього інциденту.

Начальник управління НС і цивільного захисту населення Миколаївської міської ради Олександр Герасименя повідомив, що, згідно із зібраною слідчою групою і пожежними інформацією, спочатку почалася пожежа, а після неї вже вибух.

"Сусіди кажуть про трясіння і відвалювання штукатурки, а потім тільки сплеск від вибуху, яким було знесено вхідні металеві двері, ґрати були вирвані повністю в одному вікні, вибито скло і по фасаду пішли дві великі тріщини, які свідчать про те, що стіна похилилася. Вибух стався всередині, внутрішні перегородки обвалилися з третьої квартири в першу. Крім того, постраждала четверта, там теж частина перегородки обвалилася всередину квартири", - розповів він.

Вибух, імовірно, влаштував житель третьої квартири, проте він там не прописаний.

За підсумком перевірки з'ясувалося, що будинок непридатний для життя і власників квартир необхідно розселяти, а їхні речі перевозити. Жителів двох квартир забрали до себе родичі, а жінці з донькою з ще однієї квартири нікуди йти. Їм можуть запропонувати квартиру в гуртожитку.

За фактом пожежі поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 207 Кримінального кодексу України (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram